SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megvalósult az új, ásványi kőzet aprító-, szárító és csomagoló üzem, ipari telephely kialakítása szerencsen

A JOSAB Hungary Kft. 73,2 millió Ft uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés – ÉMOP-1.1.1/F-11” pályázati kiíráson. A több mint 122 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás a Szerencsi Ipari Parkban lévő telephelyünk infrastrukturális kialakításával, új kőzetfeldolgozó gyártósor létrehozásával 1 fö munkahelymegtartásához és 6 fő munkahelyteremtéséhez is hozzájárult.

Cégünk tulajdonosa a JOSAB International AB 1986-ban jött létre a svédországi Nyhamnsläge-ben. Fő profilja vízkezelési rendszerek fejlesztése és értékesítése. A svéd anyavállalat 2006 őszén létrehozta a JOSAB Hungary Kft.-t, jelen projekt gazdáját, melynek tulajdona a Rátka község határában lévő zeolit bánya is. A zeolit kinyerése, ill. aprítása, tisztítása, szárítása, csomagolása speciális gyártói igénnyel bír, melynek megteremtése volt projektünk célja.

Az Európai Uniós támogatással a Szerencsi Ipari Parkban kialakított közel 770 m2-es kőtároló és kőfeldolgozó üzemcsarnok, a hozzá tartozó iroda és szociális helyiségek, illetve a feldolgozáshoz szükséges aprító, osztályozó és csomagoló berendezések megfelelő hátteret biztosítanak a rátkai bányában kinyert zeolit feldolgozásához és külpiaci értékesítéséhez. A beruházásnak köszönhetően vállalkozásunk egy munkahelyet tudott megőrizni és további 6 új munkahelyet teremtett.

A fejlesztés eredményeként lehetőségünk nyílt a hazánkban kinyerhető ásvány, a zeolitok csoportjába tartozó Aqualite védjegyű előállítására. Ez által a speciális tulajdonságokkal rendelkező anyag nagy mennyiségben értékesíthetővé vált a nemzetközi piacokon.

További információ kérhető:

Udvardi Norbert
ügyvezető
70/881-6012