GYIK: készülékek

Ismerje meg két technológiánkat és termékeinket. IonFlow technológia és termékek.

A LightAir IonFlow légtisztító a három koronatűből másodpercenként több milliárd elektront generál, amelyek negatív ionokká alakulnak át, amikor a levegő oxigénmolekuláival érintkeznek. Az elektronok előállítása egy méteres távolságból mérve köbcentiméterenként több mint 250.000 negatív ion koncentrációját eredményezi, ami tudomásunk szerint több, mint amit bármely más ionizáló légtisztító eddig elért anélkül, hogy komoly mellékhatások, például egészségtelen mennyiségű ózon keletkezne.

A LightAir IonFlow technológia kétpólusú ionizációs technikát alkalmaz. 110V vagy 220V használatával és nagyon alacsony, 50 mA áramerősséggel, továbbá mindössze 5W fogyasztás mellett a technológia diódák és kondenzátorok segítségével képes rendkívül magas, több mint 200.000 eV-os feszültséget elérni. Ez lehetővé teszi a másodpercenként több milliárd elektron, azaz másodpercenként több milliárd negatív ion termelését. Következésképpen a levegőben szálló részecskecsökkentés mértéke hatalmas, mivel az egy bizonyos idő alatt előállított ionok száma megfelel az egy bizonyos idő alatt feltöltött és összegyűjtött részecskék számának.

A hatalmas iontermelés lehetővé teszi, hogy a negatív töltés hatékonyan eloszoljon a helyiség minden sarkában, ami azt jelenti, hogy az egész helyiség levegője megtisztul a részecskéktől, nem csak a készülékhez legközelebbi levegő.

A negatív ionok a levegőben lévő semleges és pozitív töltésű szennyező részecskékhez kötődnek, például a porból, pollenallergénekből, füstből, autógázból, háziállatok szőréből, baktériumokból, penészből, vírusokból stb. származó szennyeződésekhez. Különösen hatékonyan távolítja el a levegőben lévő legkisebb részecskéket, amelyeket általában finom és ultrafinom részecskéknek neveznek. Ezeket tartják a legveszélyesebbnek az egészségünkre. A pozitív töltéssel rendelkező kollektor magához vonzza a részecskéket, és lassan megváltoztatja a színét, ahogy egyre jobban beborítják a levegőt szennyező negatív töltést kapott pollenek, spórák, porszemek, és ezekhez tapadó ártalmatlanított baktériumok és vírusok. A kollektor lényegében úgy működik, mint egy nagy mágnes, magához vonzza a levegőben lévő részecskéket. Szükség esetén a gyűjtő könnyen eltávolítható, és mosogatószeres vízzel tisztára mosható. A nagyobb részecskekötegek a padlóra eshetnek, ezek rendszeres porszívózással eltávolíthatók.

Az elektronok generálása és ezáltal a negatív ionok előállítása folyamatosan feltölti a levegőben lévő részecskéket. Amikor a helyiségben lévő összes részecske feltöltődik, a kibocsátott elektronok száma csökken, mert a készülék csak annyi elektront termel, amennyi a helyiségbe folyamatosan belépő új részecskék feltöltéséhez szükséges. A szoba levegője mindig tiszta lesz, amíg a légtisztító be van kapcsolva.

Ez a légtisztítás jövője, amelyet már ma beszerezhet. Az Ön és családja egészségéért!

Javasoljuk, hogy az IonFlow légtisztítót legalább 1 méter távolságra helyezze el minden faltól és bútortól, az 500C modellt pedig a mennyezetről fél méteres távolságra akassza fel. Ha nem tartja be ezeket az ajánlásokat, a közeli falak és/vagy bútorok kissé szennyeződhetnek.

Javasoljuk továbbá, hogy a légtisztítót legalább 1 méter távolságra helyezze el minden fémtárgytól, mivel fennáll a veszélye, hogy statikusan feltöltődnek és kollektorként kezdenek működni. Az a kis elektromos töltés, amelyet a fémtárgyak esetleg felvehetnek, ártalmatlan.

A LightAir IonFlow légtisztító a hagyományos ionizációs technikán alapul, de továbbfejlesztettük és optimalizáltuk, ami azt jelenti, hogy a korábbi nagy hátrányt, például az ózon keletkezését sikeresen kiküszöböltük.

Az alapötlet, hogy a levegőt negatív ionokkal tisztítsuk meg, és azokat egy kollektorral csapdába ejtsük, még mindig ugyanaz, de a cél eléréséhez használt technológia teljesen más. A LightAir hosszú évekig dolgozott az ózonképződés problémájának megoldásán. Az eredmény egy nagyon hatékony légtisztító, amely teljesen ózonmentes.

Az ózonvizsgálati jelentést itt találja. >>>

A LightAir azt ajánlja, hogy az IonFlow-t legfeljebb 50-60 négyzetméteres szobákban használja, normál otthoni környezetben.

Fontos azonban megérteni, hogy a szennyezőforrásoktól függően a légtisztító kapacitása változik. Ha például dohányzik, kutyája van, otthon dolgozik, gyakran használ nyomtatót és/vagy forgalmas városi környezetben él, akkor lehet, hogy két készülékre van szüksége ugyanannak a területnek a lefedéséhez. Ez a piacon kapható összes légtisztítóra érvényes.

Igen, az IonFlow termékek minden típusú részecskét eltávolítanak. A por, a pollenek, a dohányfüst, stb. mind káros allergiás reakciókat okozhatnak sok embernél. A légtisztító készülékek képesek enyhíteni az allergiás reakciókat azáltal, hogy ezeket a részecskéket eltávolítják a levegőből.

A szagok részben apró részecskékből erednek, amelyeket a Lightair IonFlow légtisztító nagyon hatékonyan távolít el. Amikor a részecskék gáz formájúvá válnak, a légtisztító csak korlátozottan képes ezeket hosszabb távlatban kezelni.

Két példa nagyon jól illusztrálja ezt: a füst kellemetlen szagot kelt, amelytől mihamarabb meg akarunk szabadulni. A Lightair hatékonyan távolítja el a füstrészecskéket és ezáltal a kellemetlen szagot is. Egy másik példa a penész. A Lightair nagyon jól kezeli a penészspórákat, és megakadályozza a penész növekedését is. Ily módon a Lightair eltávolítja a szag forrását, és ezáltal magát a szagot is csökkenti.

A LightAir az egyetlen olyan légtisztító, amelyről tudományosan bizonyított, hogy megakadályozza a levegőben terjedő vírusfertőzést, valamint megszünteti a vírusok fertőzőképességét. A 7 évig tartó tudományos kutatást a svédországi Karolinska Institutet és a Linköpingi Egyetem végezte, az eredmény a Nature Scientific Reportsban, a világ egyik legtöbbet idézett tudományos folyóiratában jelent meg.

A tanulmány tengerimalacokon végzett kísérleteket is tartalmazott. Az állatokat influenza A vírusnak (Panama 99 törzs) tették ki. Az eredmények azt mutatták, hogy a más fertőzött állatokkal érintkező tengerimalacok egyike sem fertőződött meg, amikor az ionizáló készülék aktív volt, míg négyből három állat fertőződött meg, amikor az ionizáló készülék inaktív volt.

A gázok nem részecskék, hanem molekulák. Az IonFlow a HEPA-szűrőkhöz hasonlóan nem távolítja el a gázokat a levegőből. Egy valódi szénszűrő csökkenti a káros gázokat, például a VOC-nak nevezett (a légkondicionáló által kibocsájtott) gázokat.

Nem, ellentétben a HEPA-szűrőkkel, amelyek gyorsan veszítenek hatékonyságukból, amint elpiszkolódnak (ez akár néhány hét alatt is bekövetkezhet), az IonFlow termékek nem veszítenek hatékonyságukból. Még ha a kollektor rendkívül szennyezetté válik, akkor is megőrzi azt a képességét, hogy a negatív töltésű részecskéket vonzza. Fontos megjegyezni, hogy nem a kollektor semlegesíti a veszélyes részecskéket, például a vírusokat, baktériumokat vagy allergéneket, hanem ezek a részecskék már a levegőben semlegessé válnak, abban a pillanatban, amikor a negatív ionok hozzájuk kapcsolódnak. Ráadásul az ionok még kollektor hiányában is hozzátapadnának a részecskékhez, aminek következtében azok végül a megnövekedett súlyuk miatt a padlóra hullanának, vagy a falakra és a bútorokra tapadnának, ezáltal tisztábbá téve a levegőt.

Nem, ha a részecskék egyszer a gyűjtőre tapadnak, akkor is ott maradnak, még akkor is, ha a készülék ki van kapcsolva. Azt is fontos tudni, hogy már abban a pillanatban, amikor egy negatív ion egy részecskéhez kötődik, az a részecske semlegessé válik, és így elveszíti az emberre káros hatását.

Igen, mivel az IonFlow termékek nem keltenek zajt, teljesen csendesek és rendkívül energiatakarékosak, javasoljuk, hogy a készülék mindig legyen bekapcsolva. Az egyedülálló technológiának köszönhetően az iongenerátor mindig a levegő minőségének megfelelően szabályozza az elektrontermelést. Ezért, ha a levegő szennyezett, több iont fog termelni és fordítva.

Az IonFlow termékek csak 5W/óra fogyasztást jelentenek, ami jóval kevesebb a versenytársak termékeihez képest. Az alacsony energiafogyasztás rendkívül energiatakarékossá és környezetbaráttá teszi a termékeket.

Az IonFlow légtisztító abszolút zajszintje mindössze 5 dB. A relatív zajszint a háttérzajjal együtt a szabvány szerint 21 dB. A hallásküszöböt általában 10 dB-nél állapítják meg. A versenytársaink légtisztítói jellemzően 30 és 70 dB közötti zajt bocsátanak ki, és ha hosszabb ideig ki vagyunk téve ekkora zajnak, az káros lehet az emberi egészségre.

Minden termékünket semleges intézetek és szervezetek tesztelték annak érdekében, hogy bizonyítsuk, világszerte megfelelünk az aktuális előírásoknak és jogszabályoknak.

Termékeink ózonkibocsátását a kaliforniai Air Resources Board és a finn VTT Technical Research Center of Finland tesztelte és hagyta jóvá. A termékeink által kibocsátott ózon szintje a mérőműszer kimutatási határa (0,002 ppm) alatt van. Ennélfogva az ózontermelés elhanyagolható és ártalmatlan.

A kollektor érintésekor érezhető elektromos kisülés rendkívül kicsi. Az Intertek által elvégzett tesztek szerint az elektromos kisülés több mint 2000-szer alacsonyabb volt a veszélyesnek tekintett szintnél. Még a csecsemők és az állatok is megérinthetik a kollektort anélkül, hogy az kárt tenne bennük.

Az elektromágneses mezőt az Intertek tesztelte és tanúsította, hogy megfelel az előírásoknak és a jogszabályoknak.

Igen, termékeinket használták már rendkívül párás éghajlaton, például Thaiföldön, anélkül, hogy a hatékonyság vagy a minőség romlott volna. A forró és nedves éghajlat elősegíti az atkák és a penészgomba elszaporodását. A rosszul szellőző épületek szintén nem engedik eloszlani a nedvességet. A légtisztítókra ilyen helyeken még nagyobb szükség van.

Minden cég rengeteg típusú állítást tesz a termékeik hatékonyságára vonatkozóan. A légtisztítók a következők szerint értékelhetők: CADR; hatékony területi lefedettség; óránkénti légcserék; a tiszta levegő leadási aránya, amely meghatározza, hogy mennyire jól tisztították meg a levegőt; energiafelhasználás; és a csere szűrők költsége.

Két másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni, a szűrők várható élettartama (hónapokban vagy években mérve) és a légtisztító által keltett zaj (decibelben mérve). Mint fentebb említettük, a zajt gyakran figyelmen kívül hagyják a légtisztítókkal kapcsolatban, pedig fontos szempont. Egy hangos légtisztító egészségi következményei súlyosak lehetnek. Mindezek a számok és tények nagyon megnehezítik az átlagfogyasztók számára a légtisztítók megfelelő értékelését.

A légtisztítók többségét manapság HEPA-szűrővel árulják, mivel a technológia már jó ideje létezik, és viszonylag egyszerű megoldás a levegő tisztítására. A HEPA-szűrők használatának azonban számos hátránya van, amelyeket az IonFlow képes megoldani. Ezek közül néhány a következő:

A hatékonyság gyors csökkenése.

Zajos.

Drága, gyakori és kényelmetlen a szűrőcsere.

A levegőt csak a 0,3 mikronnál nagyobb részecskéktől képes megtisztítani.

A piacon kapható ionizátorok közül soknak nagyon kevés vagy egyáltalán nincs megbízható adata az általuk termelt ionok számáról, ami nagyon megnehezíti a megfelelő értékelésüket. Sok ionizátor, amely azt állítja, hogy nagy mennyiségű iont termel, ózont is termel a biztonságos szint felett.

Segíthetünk még valamiben?

Megpróbáltuk összegyűjteni az összes kérdést és választ. Kérjük, kattintson a megfelelő ikonra!

GYIK: készülékek

Hogyan működik

Hibaelhárítás

Tisztítás és karbantartás

Házhoz szállítás

Rendelés és fizetés

Visszavétel és csere

Jótállás, garancia

Kapcsolat

Nem találta meg, amit keresett?

Inspirálódjon. Fedezze fel termékeinket.

Egészségügyi problémája van?