Rólunk

MI A VÍZTISZTÍTÁS?

A víz szűréssel történő tisztítása egy 1000 éves technológia, és talán a legjobban kiforrott megoldás a világon. A Josabnál természetes szennyezőkkel terhelt, vagy más módon szennyezett vizet tisztítunk meg azért, hogy minél több embernek legyen ivóvize. Napjainkban a levegő, a talaj és a víz szennyeződései egyre több embert érintenek szerte a világon. A tiszta víz sok esetben közvetlenül meghatározó tényezője az emberhez méltó életnek.

MIÉRT KÜLÖNLEGES A TECHNOLÓGIÁNK?

A módszer egyszerű. A vizet egy szűrőn, a természetes ásvány alapú Aqualite™ filteren keresztül tisztítjuk, szabadalmaztatott technológiánkkal. A módszer teljes mértékben ökológiai, és adalékanyagok illetve vegyi anyagok nélkül tisztítja a vizet. A szennyezett víz tisztításának módja megfelel mind ügyfelünk igényeinek, mind a GLOBÁLIS WHO szabványnak.

AQUALITE™ – A KIEMELKEDŐ KÉPESSÉGŰ ÁSVÁNY

Ma az Aqualite™ ásványt Magyarországon Rátka településen bányásszuk. Az Aqualite™ kiemelkedő képességekkel rendelkezik. A zeolitok nevű ásványi csoporthoz tartozik, amely ritka képességgel bír a vízben történő ioncsere és adszorpció területén. Így a baktériumok klór vagy más vegyszerek nélkül is eltávolíthatók. Az Aqualite™ jelenleg az egyetlen zeolit a világon, amely rendelkezik olyan mértékű víztisztítású képességekkel, amellyel mi a Josabnál dolgozunk.

HOGYAN MŰKÖDIK

Az Aqualite™ hatékony tisztítást biztosít vegyi anyagok használata nélkül. A bányában fellelhető ásványi anyag porózusabb, mint a hasonló ásványok, és fajlagos felülete 200-500 m3/ g intervallumon belül van. Ez az Aqualite™ teszi lehetővé az akár 1 mikron méretű részecskék szűrését. A paraziták és baktériumok 90-98 százalékkal csökkennek. Az UV-szűréssel kiegészítve a feldolgozott víz szinte teljesen megtisztul a baktériumoktól, vírusoktól és parazitáktól, beleértve az olyan kórokozókat is, mint a Giardia és a Cryptosporidium, amelyek ellenállnak a klór és az UV-sugárzás számos formájának. Az eredmény teljesen egészséges ivóvíz.

FENNTARTHATÓSÁG

A teljes ellátási lánc minden szegmensében arra törekszünk, hogy fenntartható és környezetbarát termékeket, technológiát és know-how-t hozzunk létre. A globális vízfogyasztás éves növekedése várhatóan 3 százalék. Míg a Föld felszínének 70 százalékát víz borítja, a globális édesvíz-ellátás minden évben csökken. A fejlődő országokban várhatóan folytatódik a hosszú évek óta tartó, jelentősen megnövekedett vízfogyasztás tendenciája. A világ népességének növekedése miatt, különösen a vízhiányos régiókban, a fejlődő országok iparosodása növekvő gazdasági növekedést jelent, ahol az előrejelzések szerint 2050-re 400 százalékkal bővül az ipari szektoron belüli vízellátás.