AQUALITE úszómedencéhez, uszodatechnikához

Az Aqualite™ maximalizálja a víz minőségét, és jelentősen csökkenti a medencevíz karbantartásával kapcsolatos költségeket.

Az Aqualite™, mint 100%-ban természetes termék, kiváló szűrőközeg az úszómedencék vizének kezelésére. A szűrőkben lévő homok helyettesítésére szolgál. Az Aqualite™-tal 10 mikronhoz közeli szűrési hatékonyságot érhetünk el flokkulálószer használata nélkül, a homok 40-60 mikronos hatékonyságával szemben.

Ez a kivételes szűrési képesség az Aqualite™ felépítéséből és alakjából adódik, ami jobb tapadást biztosít a tisztítandó medencevízben lévő részecskék számára, mint a homok.

Az Aqualite™ képes eltávolítani az úszókról, fürdőzőkről a vízbe kerülő ammóniát (nitrogén típusú szerves anyagok: verejték, nyálka, vizelet, stb.) és nagymértékben csökkenti a klóraminok jelenlétét, egyszerűen azok kialakulásának megakadályozásával.

Az Aqualite™ használata ezért csökkenti a sokk-kezeléseket, a klórfogyasztást és csökkenti a szűrő karbantartását. Az Aqualite™’ használatával az ammónia többé nem blokkolja a klórt, hanem ismét képes fertőtlenítőként és algaellenes szerként hatni. Nem kell túladagolni a klórt a mikrobák elleni küzdelemhez, nincs szükség sem réz, sem kvaterner ammónium alapú sokk-kezelésekre az algák eltávolítására.

A nitrogén és szerves tápanyagok csökkentése a vízben javítja az egyensúlyt, csökkenti az általános vegyszerigényt. Az így kezelt vizet szívesebben használják az úszók és a fürdőzők.

medencetisztítás

Bár az Aqualite™ drágább, mint a homok, a megtakarítás akár a 46%-ot is elérheti 5 év alatt a kapcsolódó főbb kiadások összességében (kivéve az energia, beleértve a felhasznált vegyszerek mennyiségét) mind az otthoni, mind a közösségi medencék, uszodák esetén.

Az Aqualite™-tal a medencevíz tisztítása a fenntarthatóság irányába fejleszthető. Használatával mindenki fontos lépést tehet a környezet védelme érdekében.

Az Aqualite™ kompatibilis a fő vízkezelő termékekkel: szerves klór, hipokloritok, sóelektrolízis, bróm, de nem használható fémalapú vegyszerekkel (réz, ezüst, stb.).

ELŐNYÖK

  • Egy 25 kg-os zsák Aqualite™ körülbelül 40 kg homoknak felel meg.
  • Az Aqualite™ alacsony sűrűsége a homokhoz képest drasztikusan csökkenti a vízszűrés energiaigényét.
  • A szűrőanyag könnyebb, ezért könnyebb visszamosni, csökkentve a szűrő tisztításának gyakoriságát, és az öblítéshez szükséges vízfogyasztás is csökken (akár 50%-kal).
  • A szennyeződések fokozott adszorpciója, amely akár 10 mikron méretű részecskéket is képes felfogni, míg a homok csak minimum 40 mikront képes felfogni.
  • Az ammónia vízből történő eltávolítása növeli a klórozás hatékonyságát, azaz csökkenti a medencevíz kezeléséhez szükséges klór mennyiségét, akár 30%-kal is.
  • Szabályozza a kellemetlen szagú illékony anyagokat (klóraminokat).