Aqualite™ üvegházakhoz, mezőgazdasági víztisztításhoz

Az UV-áteresztőképesség értéke jelentősen javul

Az Aqualite™ akár 10 mikronos szennyeződéseket is képes eltávolítani az öntözésre szánt vízből. Összehasonlításképpen, a tipikus homokszűrők csak 50 mikron nagyságú részecskéket képesek eltávolítani. Amennyiben a szűrés hatékonyabb, a víz tisztább, így az UV-sugarak is hatékonyabbak.

Az élelmiszerbiztonság legjobb garanciája – hatékony sterilizálás

Egyre több helyi termesztő használ üvegházat és hidroponikus rendszereket, melyek fontos része az öntözővíz és az élelmiszerbiztonsági ellenőrzés. Az öntözővíz szűrése az Aqualite™-tal bizonyítottan 44-98%-kal csökkenti a baktériumok, vírusok és gombák számát a vízben. A baktériumokat az Aqualite™ szűrőágy megfogja, mivel azok elsősorban az ülepedett anyagban telepednek meg.

Javítja a víz keménységét

Azt a vizet, amely nagy mennyiségű oldott kalciumot vagy magnéziumsót, vagy mindkettőt tartalmaz, „kemény vízként” írják le. Más kationok, például vas, mangán, alumínium és cink is hozzájárulnak a keménységhez. A víz keménysége közvetlenül nincs befolyással a növényekre, de hatással van a talajra, és így közvetett hatással van a növények növekedésére.

A vízkezelési folyamat során az Aqualite™ számottevően csökkentheti a víz keménységét, ami végső soron jót tesz a növényeknek.